Yoga

In onze studio bieden we Hatha en Yin yogalessen aan.

Hatha

Hatha yoga is de oudste vorm van yoga. Alle yogastijlen die nu worden aangeboden vinden hun oorsprong in deze stijl. Aanvankelijk werd deze vorm van yoga beoefend door mediterende monniken. Tijdens het dagenlang mediteren waarbij niet of nauwelijks werd gegeten, gedronken of bewogen, ervaarden de monniken uitval van het lichaam. Door lichamelijke oefening (asana’s) werd dit tegen gegaan. Met asana’s werden de interne organen gestimuleerd waardoor het lichaam actief en gezond bleef.

In de loop der tijd werd hatha yoga verder ontwikkeld tot de moderne versie die we nu kennen. Naast het stimuleren van de organen wordt met de nieuwere asana’s ook aandacht besteed aan het sterker en fitter maken van het lichaam en aan het verminderen van stress.

De hatha yogalessen in onze studio beginnen met 1 of 2 ademhalingsoefeningen (prayanama’s). Deze oefeningen helpen je onder andere te focussen en te concentreren en zorgen ervoor dat voldoende zuurstof naar je organen wordt gestuurd. Vervolgens doen we een aantal oefeningen voor de warming up. Het opwarmen van het lichaam is nodig om blessures tijdens de les te voorkomen. Het derde onderdeel van de les bestaat uit het beoefenen van asana’s, een stabiele en comfortabele houding die voor een bepaalde duur wordt vastgehouden. Tot slot eindigen we elke les met een eindontspanning van 10-15 minuten. Hierbij komen je lichaam en geest volledig tot rust. Tegelijkertijd geef je je lichaam de gelegenheid om zich te herstellen van de les.

Na de les trakteren wij op een kopje thee.